July 2, 2011

Spin Master 2 , Law & Order : SUV & ShowDown 2011

Entry kali nie nak story pasal rancangan rancangan yang aku jarang tengok tapi sekarang dah KERAP aku tengok . And aku rase makin seronok dengan rancangan rancangan nie =)

SPIN MASTER 2




Macam mane entah aku bole TER-layan Spin Master 2 nie . Maybe sebab time tuh dah malam , and dah takde ceritakan . Biasenye lepas aku layan cerita Law & Order : SUV baru aku layan Hitz tv . *kenape entah sekarang nie aku suke layan cerita Law&Order tuh . Tapy cite tuh mmg best*

Sebelum nie aku tengok Spin Master 2 nie sekali imbas gitu jer . Tapi malam tuh aku tengok ter-lebih usha full lah pulak . Usha punye usha , ehhhhh ~ bestlah rancangan nie !
Lagy lagy time aku tengok DJ Musher spin . Layanlah seyh . Memang best . Memang pandai . Good boy . Dye pon cute . Comel . Perangai Selambe dek jer . HAHA ! Before this , aku memang pernah dengar and tawu pasal DJ Musher nie kat myspace . Ade ramai lagy geng dye . Termasuklah Aril AF tuh .  

DJ Musher dapat point yang paling tinggi time tuh . Memang layak pon . Yang paling rendah DJ Wonderkid , DJ Nanameh & DJ Chukiess . Yang paling hampeh DJ Wonderkid lah . Maybe dye belum ready kot . Dye belum prepare kot tuh yang kalut semacam jer tuh .

Tapy juri dye pun handsome jugak . DJ Goldfish ! Pelik aku dengar name dye . Tapy unik lah kirenyer kan . Biarlah . Asalkan mereka dan keluarga mereka bahagia =)


DJ Goldfish

DJ Musher

Aril AF7 

LAW & ORDER SUV




Lagy satu cerita yang aku semakin KERAP tengok setiap malam di channel DIVA 702 . Best kes-kes yang dye selesaikan . Mencabar minda dho . Membuat aku berfikir . Membuat otak aku bekerja . Dary cerita ni kite pun boleh tawu tipu helah muslihat orang sekeliling . Pasal kehidupan sekeliling kite . Ape punce . Ape sebab . Semua yang jadi mesty bersebab dan ade punca terjadinya isu tuh . Pokok tak akan bergoyang kalau bukan orang yang PHD goyangkan ! *peribahasa aku sendiri*

Macam-macam kes yang aku tengok . Ade tuh kes rogol yang berlaku selame 15 tahun . Aku tak tawu lah macam mane nak explain kat korang . Susahlah nak explain . Korang kene tengok cerita tuh . Cerita nie real lah jugak lebih kurang macam cerita Detective Conan tuh . 

SHOWDOWN 2011




Haaaa ! Ni lagy satu rancangan kegemaran aku . Tahun lepas aku memang tak layan bende alah nie . Tapy time aku stay rumah cousin aku kat Melaka tuh yang aku start layan Showdown nie . And aku pon dah ade group yang aku sokong ! 



Dary start audition , meltdown and sampailah competition yang real aku tengok dary mule sampai habes . Ade jugak member aku yang mencuba nasib time audition tuh . Ebaw Metot . Budak kecik tuh kalau dance memang macam ulat ! Dye pun pandai dance jugak . Tak pe lah Ebal , takde rezki kaw kat situ kan nak buat cam ne . Next year try lah lagy oke . Tak missed ouhh ! Aku paling excited nak tengok HMC Phlow jer la . Group laen biase biase aje lah . Lepas HMC Phlow dah perform , aku tukar tukar lah channel lain sampai time battle . Hehe ! Now , dah sampai TOP 4 . HMC masih bertahan di situ dan mendapat undian yang paling tinggi =)
Hopefully , HMC become the 1st ! Diorang menari memang semart lah . Tapy diorang ade saingan lagy hebat ! 


Group nie pon boleh tahan hebat jugak . Selalu bersaing dengan HMC . And diorang dah 3 ke 4 minggu dapat persembahan terbaek ! Memang aku akui diorang memang semart . Kreatif . Tapy , HMC tetap di haty la . Minggu depan 6 Julai 2011 jam 9.30 p.m di channel TV8 , Showdown Final ! 

*6 Julai tuh kite genap sebulan kan Bie*

Okaylah , sampai sini jer lah . Aku pun tengah nak layan cerita hantu jap lagy . Aku memang kipas susah mati cerita hantu =) 

No comments: