August 8, 2011

Search Present For Someone Special !

Pagy ni aku dengan Aliep akan outing untuk survey tempat berbuka kitorang jumaat 12hb ni . Kalau ikutkan haty nie , nak jer aku sambung tydo taw . Tapy sebab terkenangkan tempat berbuka yang belum di survey dan booking lagy , tak dapat lah nak continue . 


Aliep amek aku di rumah . Coz , mama pakai kereta . So , aku tak boleh drive . Our 1st destination is kedai jual tudung . Aliep nak bagy present kat awek dye . Yela , besday awek dye hujung minggu nie . 13hb ogos . So , dye mintak tolong aku temankan dye cari tudung . Dye nak bagy tudung . Cari punye cari punye cari punye cari . Jumpe jugak yang berkenan . Aliep pun kate okay . Bukan tudung tapy shawl . Memang cantik di mate aku . Sebab dye bukan pink semata . Ade line putih . Hitam . Ade lah corak corak nye . 

Lepas dah beli shawl . Kitorang gerak ke Taman Gaya untuk survey tempat buke tuh . Sampai sampai je tempat tuh belum buka lagy lah . Pergh ! Nampak gayenye kene pegy lagy sekali lah malam ni . Aku nak try booking tak pun reserved kan meja untuk kitorang . 

Dary Taman Gaya kitorang ke Jusco Tebrau City plak . Aliep nak carik kotak hadiah untuk isi shawl tuh . Carik kat Harris . Kotak and kad . Aliep nak pilih kad pun payah sangat ! Lepas dah complete barang untuk present tuh , aku ajak Aliep survey kasut . Kasut aku lah . Mate aku tertarik kat selipar Playboy ! Cantik sangat sangat sangat selipar tuh . Harge pun TERBAEK ! Selipar je RM40 ! Selipar , belum kasut lagy ==' . Boleh gugur rambut aku macam nie . Kedai kasut tuh kat level bawah . Sebelah crocs jer . 

Kitorang naek plak kat tingkat 2 . Aku try survey kat kedai Padini . Entah kenape mate aku tak berkenan langsung dengan kasut kasut tuh . Same macam aku pegy kedai kasut kat Vid & Vad kat bawah tady . Ape kene dengan mate aku , aku pun tak tawu . Kate Aliep , maybe tak pakai spec kot . Siot betol ! Tapy sumpa , memang aku tengok kasut kali ni macam takde nafsu jer nak beli . Biase nye aku nie sawan sikit kalau tengok kasut . Sumenye cantik je ! Tapi kali ni aku rase , takde satu pun yang aku berkenan . Lepas pegy Padini , kitorang jalan lagy . Lalu kat depan kedai Everlast and Crossover . Haaa ! 2 kedai tuh baru lagy di buka . Ade lagy 1 kedai yang akan di buka kat sebelah Crossover tuh . Korang agak kedai ape ? Entah entah kedai Silver Planet ! Wahhh ! Dah macam City Square lah plak kan .



*Crossover kat Jusco Tebrau City JB*

Aliep kate kasut kat Crossover cantik . Aku tengok dary luar pun tawu . Memang cantik . Colorful betul kasut tuh . Aliep kate ade yang glowing bile waktu malam . Bile malam cahaya dye akan memantul ! HAHA ! Kitorang jalan lagy then sampai lah kat kedai kasut Summit . Aku masuk , try survey jugak . Ade 1 kasut tuh cantek ! Putih . Tinggi . Flat . Tapy harge lagy cantek dary kasut ! Lagy RM1 jer nak jadi RM100 ! Errr . . . Kat situ tulis 10% discount je ? ! Tolak RM10 jer . Kasut aku lagy mahal dary kasut mama ! Ape kes ?! Sudah lawan tauke ! 

Lebih kurang pukul 12 kitorang balek lah rumah . Sekejap jer keluar . Lagypun Aliep ade hal dengan aweks dye . Malam kang nak keluar lagy dengan Aliep . Bukan dating ye . Tapy survey tempat untuk buke ! Okay . That's for today . I'll update if I got new news =)

p/s : goodluck for you Aliep !

No comments: