April 30, 2013

Awek Chuck Taylor

Assalamualaikum semua :)

Aku tawu .. Aku tawu ... Dah berkaduk lame nye ku tak meng-update ini blog .... Kalau ikut kan haty semua nye ku nk share dengan korang ... Tapi apekan daye aku busy sejak dah naek sem 5 nie ...

Dah sem 5 ?! Yup ! Aku dah masuk pun sem 5 .... Pejam celik pejam celik dah setahun lebih jugak aku jadi perantau . Belajar di luar negeri . Negeri je mampu nak gi luar negara tak mampu ! Hehehe !

Pernah lah jugak pasang angan -angan nak ke luar negara . Mesir ! Sebab kat sane ade somebody yang aku kenal . Dah lame aku berkawan dengan dye . Dary aku umor 17 tahun sampai lah aku dah pon umor 20 nie . Serious tak pernh jumpe . Bukan Pak Arab okay . Tapy dye study kat Mesir , dye orang Key Ell laa . .

Tapy sekarang dah tak contact .. May be dye busy dengan study or exam dye . Last aku chat dengan dye kat fb aku pon lupe bile . Yang aku ingat sempat webcam dengan dye time bulan puase 2012 tuh je . Sekarang tak tawu lah ape cerite dye ...

Okay ! sekarang nie aku nak story mory morning glory dengan korang ... Ape yang jadi pade aku ... Ape yang jadi sekeliling aku ... Tapy tak sume lah aku bole share ...

Actually , idea aku sume dah lari lintang pukang punce nye , aku ambik mase 1jam ! untuk sign in blog nie ! Punyelahh frust ! time cengini laaaaa dye nak buat halll kan ! Yang sebenarnye aku dah lame dah tak bukak blog nie . So jadi lupe la password nye . Hehehehe ! Sorry my beloved blog !

Okay ! Aku masih terfikir fikir lagy ape yang aku nak cite kat korang nie sebenarnye ... Haaaa ! aku dah tawu nak cite ape !

Baru baru nie aku balek kampung . Melaka is the best hometown ! ! Truts me ! Sabtu lepas sepupu aku ade program kat Utem Melaka . So , aku pon follow lah dye . Satu je niat aku nak pegy situ .....

nak carik booth buku Terfaktab !
Sekali takde daaaaaa booth tuh . Tapy aku dok shopping tudung sampai 3 helai kat situ .. Perempuan yang berhijab macam aku nie akan rambang mate kalau tengok tudung ye ... so orang laki yang mane makwe dye pakai tudung tuh jangan lahh marah kalau si mate sik makwe tak lepas lepas tengok tudung daripade tgk korang . But ! Its better then makwe korang tak berkelip tengok laki ensem kann . hehehe !

Okay berbalik pade cerite aku ... Ade budak budak Utem kat situ bukak booth buku . Buku falsafah ala ala Terfaktab tuh . So aku pon pergy laa survey . ade la aku beli buku AWAK - sebuah catatan peribadi tentang cinta di zaman universiti . Best buku tuh .. Menceritekan laki yang baru nak bermakwe makwe time dye kat U . .

Sebenarnye aku nak carik buku laen . Biase macam tuh laa . Carik benda laen . Jumpe benda laen . Beli benda lain . Bercinte dgn org laen . Buat relay dgn orang laen . Kuar dgn orag laen . Last - last nikoh pon dgn org laen -_- . Okay ! dah jaoh terpesong cerite aku nie ...

Aku sebenarnye nak carik buku Awek Chuck Taylor tulisan Nami Cob Nobbler . Penulis tuh tulis berdasarkan life dye . Aku tawu pasal buku nie pon dary Terfaktab . Korang yang mane bukan ulat buku tuh mesty agak blur blur bile aku cakap pasal terfaktab kan . Nanty aku akan bagy link terfaktab tuh ye untuk korang survey sendiri . For your information story dlm buku nie merupakan kisah benar yang jadi kat penulis nie .

Aku tanye kate budak yang jade booth buku tuh ade tak buku Awek Chuck Taylor . Then diorang kate takde . So aku pon blah la kann . Tetibe ade sorang budak nie kejar aku sampai ke booth sepupu aku . Dye kate dye ade buku yang aku carik tuh . Dye nak jual kt aku tapy sekarang buku tuh takde kt situ laa . So dye kate nanty kejap bagy dye cuci tangan dulu sebab dye baru lepas makan -_-

Lepas aku dengan sepupu aku dah siap siap kemas booth budak tuh still tak muncul . So , aku pon malas lahh nak pegy tanye kann . Aku terus masuk dalam keta nak pegang barang barang . Tetibe budak tuh datang carik aku kat keta nak confirm kan pasal buku tuh . Dan nombor phone pon bertukar utk senang nak contact .

Malam tuh budak tuh hantar jugak buku tuh kat rumah sepupu aku . sampai sesat sesat . Kesian dye . Aku pon jenuh jugak nak explain kat mane kat mane . Dah lah aku nie tak pro jalan kat Melaka tuh . Tapy dapat jugak lah budak tuh carik rumah sepupu aku . Dye jual buku tuh half price la ...

Akhirnye ! Awek Chuck Taylor kini dalam tangan aku taw ... Punye lah susah aku nak carik buku nie sebab buku nie takde jual kat kedai buku . Hanye kedai buku yang terpilih je ade . Buku nie terbitan I am Lejen . Si Gemok cakap dye ade bace salah satu buku I am Lejen tuh , dye kate bahase nye macam haram sepatah harem dye tak faham . Tapy buku Awek chuck Taylor nie ayat nye straight forward . Best je bace . Aku memang suke tulisan Nami Cob Nobbler nie . Dye punye tulisan kat blog terfaktab pon memang aku pune feveret .


p/s : ini link Terfaktab . enjoy it <3 p="">

5 comments:

budakbegsilang said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Elis said...

biase lahh bz hal kolej kann ..

*YUP ! NAMI IS THE BEST ! hari nie je dh seharian ngadap laptop stalk dye

Anonymous said...

TOMS, an American footwear company based in Santa Monica, California also operates a non-profit subsidiary called Friends of TOMS. Founded in 2006 by Blake Mycoskie, TOMS Shoes give a pair of shoes to a child in need for every pair of shoe purchased. The company gives away a pair of shoe especially to child suffering from podoconiosis disease, which is preventable by wearing shoes. Podoconiosis is a debilitating disease causing extreme swelling, repeated ulcers, and deformity in legs and is caused by walking barefooted in silica heavy volcanic soil. These TOMS shoes are the result of the current barefoot revolution, and it believes that the healthiest shoes for the feet are those with have least padding, sole, and support. TOMS shoes and insanely comfortable and let the feet enjoy the natural comfort. These shoes are considered as less casual than wearing flip flops and sandals.Customers are responsible for shipping the exchange/return merchandise back to our office. We highly advise securing a tracking number for your return, as TOMS will not be liable for any return packages lost in transit. Please note TOMS does not accept worn or damaged merchandise for return or exchange. Any merchandise returned in condition other than new will be subject to a $10 re-stock fee.[url=http://www.cheaptomsbuy.com]Cheap Toms sale[/url] Believe it or not pigskin leather, the same as that used in making footballs, is also highly utilized as leather used in the manufacture of quality footwear. The recent development of machines that can produce enough pigskin in proper condition to be chrome tanned has allowed this type of leather to become more popular. Another aspect of pigskin is that it readily accepts dyes which allows for it to be produced in the wide variety of colors needed in womens shoes in particular.Great question. TOMS Shoes is a for-profit company with giving at its core. With our One for One mission, TOMS Shoes transforms our customers into benefactors which allows us to grow a truly sustainable business rather than depending on fundraising for support. This model has enabled us to give more shoes at a rapid rate and created thousands of customer-philanthropists along the way. [url=http://www.onlinetomsoutlet.com]Toms Shoes[/url] If you buy shoes to the value of over 30 then shipping is free. The returns policy is also very simple. If the shoes are returned in pristine condition then a full refund is forthcoming. Full grain side leather which is used to make the uppers for shoes is one of the most versatile of all leathers as well as being the most common. This type of leather is very durable and malleable while possessing the other desired characteristics of leather such as breathability. [url=http://www.tomsfans.com]Cheap Toms Sale[/url] Ben Silver Seersucker A lot has changed since then and today Toms shoes are the epitome of fashion. They are available in many designs such as Wrap Boot, Stitchouts, Cordones, and Botas and a special glitter design only for the ladies. They also have special shoes designed for your wedding! Yes, you might think who would wear such simple shoes for a wedding and that too your own wedding. Well, this is the reality, Toms design no simple shoes and all are great designer wear for people. No wonder it is such a rage amongst people of all ages and wages.
Relate Post
[url=http://team-esoc.de/index.php?site=news_comments&newsID=5&error=captcha#addcomment]toms outlet high quality for you discount online[/url]
[url=http://ot-batzsurmer.fr/avis.html?start=40300++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++Result:+captcha+recognized;+no+post+sending+forms+are+found;&lang=fr]cheap toms high quality for you discount sale [/url]

Shafika Yonishar said...

Haaaa kita pun ada buku buku ni, termasuk Kitab Terfaktab. Nami punya buku memang best, tapi sayang selalu sgt typo hihihi. Kak, cuba baca buku Heroin by Amal Hamsan. Tu pun best! Peace.

Elis said...

kannn ! Nami memang best ! Heroin ehh . okay okayyy ! tapy susah lah nak crik buku2 mcm tuh kat sini .. mane nk dpt ehh ?